Kar amacı gütmeyen ve Rahmi M. Vakfı’nın bir parçası olan Rahmi Koç Müzesi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış bir müze. Endüstriyel arkeolojinin önde gelen örneklerinden olan Açık Hava Sergileme Alanı, Tarihi Hasköy Tersanesi ve Mustafa V. Koç Binası olmak üzere toplam üç ana bölümden oluşan müze, Haliç kıyısında Hasköy’de 27.000 metrekarelik bir alanı kaplıyor.
Yazımızda Neler Var?
Rahmi Koç Müzesi Neler Var ?
Burası kendinizi ulaşım, endüstri ve iletişimin gelişimine tanık olacağınız bir zaman makinesinde bulacağınız çok eşsiz ve fantastik bir müze.
Müzede denizaltı, feribot, gemi, uçak, lokomotif ve tramvay modelleri gibi gerçek boyutlarda binlerce obje sergileniyor.
Rahmi Koç Müzesi Görülecek Eserler
- Atatürk Koleksiyonu (nesneler ve eşyalar)
- Bilimsel Araçlar (çeşitli ölçme ve gözlem araçları)
- Demir yolu Taşımacılığı (demir yolu araçları, lokomotif ve tramvay modelleri)
- Denizcilik (denizcilik nesneleri, modelleri, kayık, kano, tekneler ve yatlar, dıştan takma motorlar ve Amphicar’ın geniş koleksiyonu)
- Fenerbahçe Feribot Teknesi (1953)
- Havacılık (Açık Hava Ekran Alanında; Wright Kardeşlerin Planör Modeli, Douglas DC-3 ve bombardıman uçağı ve F104 S Starfighter)
- İletişim Araçları (telgraflar, telefonlar, fonograflar, gramofonlar, kameralar ve televizyon setleri)
- Karayolu Taşımacılığı (19. yüzyıl at arabaları, bebek arabaları, bisikletler, motosikletler, tarım araçları, klasik otomobiller, otomobil modelleri, itfaiye araçları ve buharlı arabalar)
- Mühendislik (buhar ve dizel motorlar)
- Modeller ve Oyuncaklar (18. yüzyıl el işi modeller, minyatür nesneler ve oyuncaklar)
- Yaşayan Tarih (Çarşı, Balıkçı Limanı, Kayık Atölyesi, Motor Tamir Atölyesi, Torna Tezgahları, Zeytinyağı Fabrikası, Film Seti, Gemi Köprüsü
Rahmi Koç Müzesi Cafe ve Restoranlar
Arçelik Telve Kafe
Türkiye’nin öncü ev teknolojileri markalarından Arçelik, Türk Kahvesi kültürünü her yönüyle sahiplenen ikonik ürünü Telve için, Rahmi M. Koç Müzesi ile önemli bir projeye imza attı.
Klasik otomobillerin sergilendiği galeri içinde yer alan Telve Kafe’de Telve’nin tasarlandığı ilk gününden günümüze kadar olan süreçte, gelişiminin ve tasarım süreçlerinin hikayesi ziyaretçiler ile buluşuyor.
Hafta İçin : 10:00 – 17:00
Hafta Sonu : 10:00 – 18:00
Kapalı Gün : Pazartesi
Fenerbahçe Büfe
İstanbul’a uzun yıllar hizmet ettikten sonra emekliliğinde Haliç’in sularında demir atmış Fenerbahçe Vapuru’nda bir mola vermeye ne dersiniz?
1952 yapımı Fenerbahçe Vapuru’nun orjinaline uygun olarak yenilenmiş nostaljik kafesinde çeşitli içecekler ve atıştırmalık alternatifler bulabilirsiniz.
Hafta İçin : 10:00 – 17:00
Hafta Sonu : 10:00 – 18:00
Kapalı Gün : Pazartesi
Nostalji Coca Cola Büfesi
1934 model Dodge kamyonun dönemin Coca-Cola büfesi haline getirilmesi ile hayat bulan nostaljik bir sunuş!
Açık havanın tadını çıkararak dinlenirken tadabileceğiniz yiyeceklerden bazıları; sandviç, tost, patlamış mısır, dondurma, çay, kahve, soğuk içecekler ve pek çok küçük lezzetler.
Hafta İçin : 10:00 – 17:00
Hafta Sonu : 10:00 – 18:00
Kapalı Gün : Pazartesi
Halat Restorant
Haliç kıyısında yer alan ve bir Divan işletmesi olan Halat Restoran, Tarihi Yarımada’nın büyüleyici güzelliği eşliğinde en lezzetli yemeklerini beğeninize sunuyor.
Hafta İçin : 10:00 – 22:00
Hafta Sonu : 10:00 – 22:00
Kapalı Gün : Pazartesi
Telefon : (212) 369 66 16
Suzy’s Cafe Du Levant
Paris Brasserie tarzında döşenmiş ve Fransız mutfağından seçme lezzetlerin sunulduğu Suzy’s Café du Levant, müze içinde Mustafa V. Koç / Lengerhane binasının hemen yanında yer almaktadır. Temmuz ve ekim ayları arasında kapalıdır.
Hafta İçin : 10:00 – 17:00
Hafta Sonu : 10:00 – 17:00
Kapalı Gün : Pazar – Pazartesi
Telefon : (212) 369 66 16
Rahmi Koç Müzesi Program Tavsiyesi
Müzeye Cumartesi veya Pazar günü akşam üzeri gezmeye gelin.
Müze saat 19:00’da kapandığında ise bir şeyler içmek için Nelson Pub’a gidin ve akşam yemeğinizi de Halat Restaurant’ta yiyin.
Rahmi Koç Müzesi Adres ve İletişim
Adres: Rahmi M. Koç Müzesi, Hasköy Cad. No: 5 Hasköy, Istanbul
Tel: 0212 369 66 00
Web: rmk-museum.org.tr
Rahmi Koç Müzesi’ne ulaşım için farklı alternatifler mevcut.
İETT Otobüsleri ile gelmek isteyenlerin aşağıdaki hatları kullanmaları ve Kırmızı Minare durağında inmeleri gerekiyor.
- 36T Taksim – Cebeci
- 38T Taksim – Küçükköy
- 47 Eminönü – Yeşilpınar
- 47Ç Eminönü – Güzeltepe
- 47E Eminönü – Binevler
- 54HŞ Şişli – Hasköy
- 54HT Taksim – Hasköy
Minibüs ile gelecekler Şişhane-Alibeyköy minibüslerini kullanabilir.
Metrobüs ile geleceklerin Halıcıoğlu durağında inmeleri gerekiyor.
Deniz yolu ile gelmek isteyenler ise Üsküdar-Eminönü-Eyüp şehir hatları vapur hattını kullanmaları ve Hasköy iskelesinde inmeleri gerekiyor.
Raylı sistemler için İstanbul Raylı Sistemler Haritası, İETT Belediye Otobüs sefer ve durakları için İETT Hat ve Durak Arama ve şehir hatları vapurları için İstanbul Şehir Hatları Vapur Seferleri sayfasına bakabilirsiniz.
Fiyatlar gayet uygun görünüyor istanbulda olup gitmeye fırsatı olmayan varsa bu tarz müzelere gitmelerini şiddetle öneririm
Ülkemizin önde gelen holdinglerin başında gelen koç holdingin havaclık alanına vermiş olduğu değer beni çok mutlu etti ortamın güzelliği ve aurası muhteşemdi havaclık alanında özel bir şeyler görmek isteyenler için uğranması gereken durakların başında yer alıyor
Bundan 1 ay önce gitme şansım oldu araçlara verdikleri önem çok hoş naif müze yetkilileri de çok iyi insanlar beğendim teşekkür ederim 🙂
Fiyatları çok uygun İstanbul’da yaşamıyorum ama ilk fırsatta burayı görebilmek için gidecem orda yaşayan insanların da şiddetle gitmesini tavsiye ederim
Ülkemizin tarihi çok güzel eserlerle gösterilmiş uygun fiyat herkes gidebilir özellikle çocuklu aileler için kesinlikle tercih edilmesi gereken bir mekan 🙂